Het zandkasteel organiseert vier dagen in de week dagbesteding onder de naam Het werkkasteel. De dagbesteding vindt plaats op onze locatie in Kortenhoef.

Het werkkasteel is een kleinschalige dagbesteding voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. We richten ons op stagiaires en schoolverlaters uit het ZML onderwijs en hebben plek voor maximaal 10 werknemers per dag.

We beginnen de dag gezamenlijk met het doornemen van de krant, tijdens het drinken van een kop koffie of thee. Het verloop van de dag en de verschillende taken worden doorgesproken. Daarna gaat iedereen aan het werk. Dit werk kan bestaan uit opdrachten van bedrijven, schoolse vaardigheden of verschillende klusjes buiten de deur. Het aanbod is elke dag anders. Rond Pasen verzorgen we paaspresentjes, Sinterklaas helpen we met het vullen van zakjes pepernoten en tijdens de kerstperiode pakken we diverse kerstpakketten in.

Qua schoolse vaardigheden overleggen we met de werknemers en ouder(s)/verzorger(s) waar we aan werken. U kunt dan denken aan het leren van functioneel geld rekenen, praktische huishoudelijke taken (was vouwen, strijken of ramen lappen) of het leren van een nieuwe taal.

We lunchen met zijn allen, dus hiervoor moeten er boodschappen gedaan worden. Na de gezamenlijke lunch gaan we weer verder met de werkzaamheden. We sluiten de dag af met koffie en thee. Vervolgens worden sommige werknemers door ons thuis gebracht, andere werknemers gaan zelfstandig of met een taxi naar huis.